Site icon Bitcoin Okulu

2021’in En Popüler NFT Eserleri

2021'in En Popüler NFT Eserleri

2021'in En Popüler NFTleri

Kripto dünyasında 2021 yılında aklınızda ne kaldı deseler ilk sayacaklarınız Bitcoin ATH, Metaverse ve hiç kuşkusuz NFT olurdu. NFT 2021 yılında o kadar büyük bir patlama yaptı ki milyon dolarlık satışlar, yerli NFT koleksiyonlarının sahneye çıkışı ve NFT sahipliğinin artışı hepsi bu yılda gerçekleşti.

NFT’nin Merkez Üssü OpenSea

Opensea kendini şöyle tanımlıyor; “Dünyanın ilk ve en büyük kripto para koleksiyonu ve takas edilemeyen tokenleri (NFT’ler) için dijital bir pazar.” Bu tanımdan da anlaşılacağı gibi çok sayıda NFT’nin ilk satışa sunulduğu dev bir pazaryeri.

 Devin Finzer ve Alex Atallah adında sektörden iki girişimcinin kurduğu OpenSea’nin bugün nerede olduğuna 2021 yılı verileriyle bir bakalım:

KuruluşÇalışanKullanıcıKoleksiyonNFTHacim
201770600 Bin +2 Milyon +80 Milyon +10 Milyar $ +

OpenSea En Çok Alım Satımı Yapılanlar

OpenSea platformu üzerinden en çok hacim yaratan NFT koleksiyonlarını sizler için derledik. Aşağıdaki tabloda hacmin Ethereum cinsinden olduğunu da dikkate alarak hesaplamalarınızı yapabilirsiniz. Göreceğiniz gibi ilk sırayı adını basında da duyuran CryptoPunks oluşturuyor. Milyon dolarlık satışları ve ünlü holderları ile sık sık duymuştuk. Listedeki bir diğer dikkat çeken isim ise 3. ve 9. sıradaki 3D sanal gerçeklik yani Metaverse platformu olan Decentraland.

Bir NFT koleksiyonu için en önemli şey ona sahip çıkan güçlü bir topluluktur. Yani NFT’yi satmak üzere değil saklamak üzere tutan ve çeşitli organizasyonlarda bir araya gelen birbirine bağlı bir topluluk NFT’ye değer katar. Ayrıca NFT ne kadar fazla kişiye dağılmışsa bu da NFT’nin değerini artırır ve tek kişi ya da bir grubun piyasayı domine etmesinin önüne geçer.

Opensea Üzerindeki Türklere Ait Koleksiyonlar

Tabi ki Türk sanatçılar ve NFT meraklıları da bu platformda koleksiyonlar sunuyorlar bunlardan birkaçına bakalım şimdi:

Fluffy Polar Bears : Ünlü karikatürist Selçuk Erdem’in koleksiyonu olup, 2021 Aralık itibariyle 1.4K ETH hacme ulaşmış ve 4000 kadar farklı kişinin portföyünde bu koleksiyondan eserler mevcut.

CEMYILMAZMCMLXXIII : Ünlü komedyen Cem Yılmaz’a ait koleksiyon. Özellikle sosyal medya hesaplarından bu koleksiyonu tanıttıktan sonra koleksiyon epey ilgi çekmişti.

Ninja Squad Official : Ninja Traders ekibinden Crypto Kemal’in öncülüğünde geliştirilmiş bir NFT koleksiyonu. 8888 parçadan oluşan ve Aralık 2021 itibariyle 571 ETH hacim yaratmış koleksiyon.

Exit mobile version