2022 Binance Blockchain Haftası 1. Gün Öne Çıkanlar

2022 Binance Blockchain Haftası

Kitlesel benimsemeden sonra kripto piyasası nasıl bir hal alacak? Nasıl daha iyi bir Web3 inşa edebiliriz? Blokzincir ve NFT gibi konular, Binance Blockchain Haftası’nın 1. gününde önde gelen sektör konuşmacılarının ele aldığı pek çok konu arasındaydı.

2022 Binance Blockchain Haftası 28 Mart – 30 Mart 2022 tarihleri ​​arasında Dubai’de gerçekleşiyor. 

Bir konferanstan daha fazlası olan geleneksel Binance Blockchain Haftası; Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen üç günlük düşündürücü paneller, samimi konferanslar ve etkileyici açılış konuşmaları için blockchain ekosistemindeki ve ötesindeki en parlak ve en etkili beyinleri bir araya getiriyor.

Açılış Konuşması

Törenin açılışı için sahneyi Dubai Ekonomi ve Turizm Departmanı ve Dubai Dünya Ticaret Merkezi Otoritesi (DWTCA) Genel Müdürü Ekselansları Helal Al Marri aldı. Expo 2020 Dubai’nin ana teması olan “Zihinleri Birleştirmek, Geleceği Yaratmak” doğrultusunda, Binance Blockchain haftası gibi önemli etkinlikler, Dubai’nin yenilikçi ve geleceğe hazırlanan bir şehir olma vizyonunu öne çıkarıyor.

Helal Al Marri ayrıca, inovasyonun gelişmesi için doğru ekosistemlerin sağlanmasında ve her zaman yeni fikirlerin ve insanların teşvik edilmesinde düzenleyicilerin ve hükümetlerin önemini vurguladı. “Gündemimizin nesiller boyu sürecek bir çözüm tasarlamak olduğunu unutmayalım.” sözleri ile de konuşmasını sonlandırdı.

Sohbet Oturumları

Küresel blok zincirinin benimsenmesi sorusu, konuyla ilgili tüm konuşmaların ve oturumların merkezinde yer alıyor. Bu temel soruya biraz ışık tutmak için Galaxy Digital Holdings EMEA Başkanı Tim Grant ve MENA Binance Bölge Başkanı Richard Teng, önemli sektör paydaşlarının neler yapabileceğine biraz ışık tutmak için beyin fırtınası yaptı. Buluştukları ortak nokta ise kripto adaptasyonu noktasında eğitimin önemi oldu.

binance dubai konuklar

Charles Hoskinson Konuşması

IOHK CEO’su ve Kurucusu Charles Hoskinson yaptığı konuşmada, Bitcoin’in kuruluş ilkelerini ve kripto ve blok zinciri tarafından desteklenen bir geleceğin nasıl görüneceğini açıkladı. Kimliğimiz de dahil olmak üzere, sahip olduğumuzu ve etkileşimde bulunduğumuzu düşündüğümüz her şey merkezi olmayan bir ekosistem ile zaman içinde hayatımızın diğer yönleri ile birlikte hızlıca değişecektir. Ayrıca “geleceğin merkeziyetsiz olacağına inanıyorum.” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Gerçek Web3 Deneyimi

Web2’den Web3’e yolculuk nasıl görünüyor? Ocean Protocol’ün Kurucusu Bruce Pon, Polygon’un kurucu ortağı Sandeep Nailwal ve Blockchain Foundry’nin (SYScoin) Kurucu Ortağı ve CTO’su Jagdeep Sidhu bu önemli yanıtlamaya çalıştı. Teşvik ve kullanıcı deneyiminin Web3’ün toplu olarak benimsenmesinin anahtarı olduğu açıkça görülüyordu. Teknolojinin kendisinden çok, Web3’e katılmanın faydalarının bilinmesi gerekir. 

Tabii ki, henüz kimse mükemmel Web3’ün neye benzediğini bilmiyor. Blockchain Foundry’nin (SYScoin) Kurucu Ortağı ve CTO’su Jagdeep Sidhu için sektör, Web3’ün ölçeklenebilirliği ve standardizasyonu gibi sorunları çözmeye çalışıyor.  Bu ne zaman olura gelince? Şu anda hepsi spekülatif, ancak gözle görülür bir değişiklik görmemiz için en erken 2 ila 3 yıla ihtiyaç var. 

Trust Wallet CEO’su Eowyn Chen Konuşması

Kripto kullanıcılarını Web3 gibi yeniliklere hazırlanmaları için nasıl güçlendirebiliriz?

Trust Wallet CEO’su Eowyn Chen’e göre bu sorunun cevabı teknoloji, metodoloji ve umudun bir karışımında yatıyor. Ancak ekosistemin gelişimi için ortak çaba ve akıl gerekiyor.

Son Güncelleme: 28 Mart 2022 tarihinde Merve Alis tarafından yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir