Site icon Bitcoin Okulu

Binance Komisyon Düşürme 2024

Binance Komisyon Düşürme

Binance Komisyon Düşürme 2022

Binance gibi kripto para borsalarının birçoğu gelirlerini kullanıcıların gerçekleştirdikleri işlemlerden aldıkları komisyonlardan elde eder. Fakat ödenecek bu komisyon miktarı borsadan borsaya, işlem büyüklüğünüze (100 BTC gibi), kullandığınız indirim koduna ve borsanın size atadığı role (VIP 2 gibi) göre de değişebilir. Bu makalenin ilk versiyonu 2022 yılında yazılmıştı. Şimdi biz de sizlere komisyon düşürmek için 2024 yılında kullanabileceğiniz 3 farklı yoldan bahsedeceğiz.

Binance komisyon düşürme kavramı; Binance borsasına her alım-satım işleminde ufak da olsa bir komisyon ödersiniz ve sık işlem yapan bir kullanıcıysanız bir süre sonra bu komisyonlar can sıkıcı bir tutara gelebilir. İşte siz de bu 3 yöntemden birini kullanarak bu komisyonları minimize edebilirsiniz.

Avantajlı Referans Kodu Kullanmak (1. Yol)

Referans Kodu; alım-satım işlemleri için kripto para borsası Binance’a ödeyeceğiniz komisyonlardan indirim kazanmak için kullanılır. Binance Türkiye sitesinde Binance Referans Kodu yerine Binance Referans Kimliği tabirinin de kullanıldığını görebilirsiniz. Her ikisi de aynı şeyi ifade etmektedir.

Avantaj bunun neresinde derseniz; Binance hesabınızı açarken referans kodu girebilir ve her alım-satım işlemi yaptığınızda ödediğiniz komisyonun bir kısmını komisyon geri ödemesi olarak alabilirsiniz. Komisyon düşürmede kullanılan en etkili yol budur. Üyelik işlemi sırasında referans kodu alanına WZ51BC2P kodunu girerek %20 komisyon geri ödemesi alabilirsiniz. Veya aşağıdaki bağlantıya tıklayarak doğrudan avantajlı referans kodu ile üye olabilirsiniz.

Binance %20 + %25 Komisyon İndirimli Üyelik

Binance Örnek Komisyon Tablosu

Referans Kodsuz%20 Referans Kodu%20 Referans Kodu + BNB
Ödeyeceğiniz Komisyon%0.10%0.08%0.06
Örnek Komisyon
(100.000-TL İşlem Hacmi)
100-TL80-TL60-TL
AçıklamaReferans kodumuzu kullanmadan yani indirim kazanmadan üye olmanız durumunda ödeyeceğiniz komisyon.Referans kodumuz ile üye olduktan sonra hesabınızda BNB tutmadığınız durumda ödeyeceğiniz komisyon.Referans kodumuz ile üye olduktan sonra hesabınızda bir miktar da BNB tutmanız durumunda ödeyeceğiniz komisyon.
Binance Referans KoduWZ51BC2PWZ51BC2P

BNB Kullanmak (2. Yol)

Binance Coin (BNB), Binance kripto para borsasında işlem yapmak ve komisyon ödemelerinden indirim almak için kullanılabilen Binance borsasının kendi kripto para birimidir. Hesabında belli miktarlarda BNB tutan müşteriler borsada gerçekleştirdikleri her işlemde daha az komisyon öderler. Bu sayede hesabında BNB tutan müşteriler borsaya daha az komisyon ödemiş olur. Bunun için öncelikle hesabınıza giriş yapmalı ve aşağıdaki görseldeki gibi komisyon ödemelerinde BNB kullan seçeneğini aktif etmelisiniz.

İşlem Hacmini veya BNB Miktarını Artırmak (3. Yol)

Eğer işlem hacminiz son 30 günde 1 milyon dolar (BUSD) üstünde olursa veya hesabınızda en az 25 BNB tutarsanız VIP1 seviyesine çıkar ve standart kullanıcılara göre daha az komisyon ödersiniz. Eğer işlem hacminiz son 30 günde 5 milyon dolar (BUSD) üstünde olursa veya hesabınızda en az 100 BNB’den daha fazla tutarsanız VIP2 seviyesine çıkar ve çok daha az komisyon ödersiniz. Yani işlem hacminiz ve tuttuğunuz BNB miktarı arttıkça komisyon ödemelerini daha da düşürmüş olursunuz.

Sonuç

Binance komisyon düşürme işlemi yapmak için önünüzde 3 seçenek mevcut. Henüz Binance üyesi olmamış kişiler için en etkili yöntem ilk yol olan referans kodu kullanmak. Üyelik esnasında girilecek basit bir kod ile ömür boyu komisyon indirimi kazanmış olacaksınız.

Daha önce Binance üyesi olmuş ve indirimli kod kullanmamışlar ise, işlem hacmini artırarak ya da hesaplarında tuttukları BNB sayısını artırarak düşük komisyonlardan faydalanabilirler. Ayrıca BNB tutmanın diğer avantajları olan, stake geliri, launchpad ve launchpool gibi risksiz kazançlardan da faydalanırlar. 2024 yılında bu yöntemlere bir yenisi daha eklenmedi ancak Binance komisyon düşürme yollarından size en uygununu seçerek bu avantajlardan yararlanın.

Exit mobile version