Site icon Bitcoin Okulu

Binance Pasif Gelir: Kilitli Staking Nedir?

Binance Kilitli Staking

Binance Pasif Gelir: Binance Kilitli Staking

Binance borsasının sadece kripto para alım satım yapılan bir yer olduğunu düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Binance size tüm finansal ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz all-in-one şeklinde yani hepsi bir arada bir finansal ürün sunuyor ve geniş ürün ağı içinde pasif gelir elde etmek için sunulan ürünlerden biri de kilitli staking. Gelin şimdi kilitli staking nedir, artıları ve eksilerine bir bakalım.

Kilitli Staking Nedir?

Kilitli Staking, size daha yüksek getiri ama daha az esneklik sunar. Daha az esneklik demek, getiri sağlaması için fonlarınızı daha önceden belirlenmiş bir süre boyunca yatırmanız demektir. Hem vade uzun hem de getiri oranı sabit olduğu için genellikle daha yüksek getiri oranlarından faydalanabilirsiniz.

Kilitli staking ürünlerinin vadesi 7-90 gün aralığında değişebilir. Dolayısıyla belirli bir süre boyunca fonlarınıza başka bir yerde ihtiyaç duymayacağınızı biliyorsanız, daha yüksek bir yıllık getiri oranı (APY) elde etmek için bu fonları kilitleyebilirsiniz.

Daha teknik konuşacak olursak; kilitli staking, dijital varlıklarınızı belirli bir süreliğine bir Proof of Stake blockchaininde kilitleme sürecini ifade eder. Bu sadece ağa katkıda bulunmakla kalmaz, aynı zamanda size staking ödülleri de sağlar. Ne kadar fazla coin stake ederseniz, o kadar fazla ödül kazanırsınız. Binance Kilitli Staking, kripto HODL edenlere stake ederek pasif gelir elde etmek için bir araç sunar.

Kilitli Staking Nasıl Yapılır?

Binance borsasının web sitesine veya mobil uygulamalarına girdiğinizde Türkçe sürümü kullanıyorsanız “Kazan” eğer İngilizce sürümü kullanıyorsanız “Earn” menüsü altında “Staking” alt menüsünü göreceksiniz. Burada “Kilitli Staking” ve “DeFi Staking” şeklinde iki alt ayrım göreceksiniz. Bu yazının konusunu sadece kilitli staking oluşturmaktadır.

Burada kilitli staking menüsü altında kripto varlıklarını, vade tarihlerin, faiz oranlarını ve aktif olup olmadıklarını görebileceğiniz bir menü karşınıza çıkmaktadır. Siz de size uygun olan kripto varlığa, size uygun vadede yatırım yapabilirsiniz. “Hemen Stake Et” tuşuna tıkladığınızda sizden stake ayıracağınız kripto miktarını isteyecek ve size bunun karşılığında ne kadar süre kilitli kalacağı ve bunun sonunda ne kadar kazanacağınız gibi bilgileri içeren bir ekran sunacak. Bazı kripto paraların karşısında “Tümü Satıldı” ibaresi görebilirsiniz. Bu kripto paralara yeterli talep gelmiş ve şu an için yeni yatırım almıyorlar. Zaten yüksek yıllık getiri (APY) sağlayan finansal araçlar Binance ana sayfasından dönem dönem duyurulmaktadır. Bu duyuruları da takip edebilirsiniz.

Özetle

Binance borsasında Kilitli staking; Launchpool, Launchpad, BNB Kasası, Esnek Birikim, Likidite Farming gibi pasif gelir elde edebileceğiniz yollardan sadece biridir. Bu yol ile ihtiyacınız olmayan fonlar Spot cüzdanınızda hareketsiz durmak yerine POS sürecine katılır ve size getiri sağlar. Bu süre zarfında kripto fiyat artışlarından kazanma şansınız ise hala devam etmektedir.

Hala Binance üyesi olmadıysanız aşağıdaki bağlantıyı kullanarak komisyon ömür boyu %20 komisyon indirimi ile birlikte Binance üyesi olabilirsiniz.

Binance %20 + %25 Komisyon İndirimli Üyelik

Kriptoda APY Nedir?

APY, bileşik faizin etkisini hesaba katan bir tasarruf mevduatı veya yatırımdan kazanılan reel getiri oranı olup açılımı yıllık getiri oranıdır. Bakiye artırılarak toplam yatırılan miktara periyodik olarak bileşik faiz eklenir.

Exit mobile version