Site icon Bitcoin Okulu

Bitcoin ETF Onay Tarihleri

Bitcoin ETF Onay Tarihleri

Son aylarda Bitcoin fiyatında çok ciddi düşüşler yaşanmıştı. Özellikle Çin’in Bitcoin madencilerini ülkeden göndermesi ve kripto para borsalarına Çin vatandaşlarının üye olmasını yasaklaması sonrasında Bitcoin ve altcoin fiyatlarında çok ciddi düşüşler olmuştu. Ancak son günlerde dillendirilen Bitcoin ETF başvurularından bazılarının ABD’de onaylanabileceği ile ilgili gelişmeler Bitcoin fiyatının 40k’dan 50k’nın üzerine çıkmasına yol açtı.

Bitcoin ETF Nedir?

İngilizceden dilimize geçtiği şekliyle Bitcoin ETF yani Bitcoin Exchange Traded Fund, Türkçe çevirisiyle Bitcoin Borsa Yatırım Fonu; Bitcoin fiyat hareketlerini takip eden ve kripto para borsaları yerine geleneksel borsalarda işlem gören fonlardır. Yatırımcıların, kripto para borsalarına üyelik, kimlik doğrulama gibi teknik detaylarla uğraşmak zorunda kalmadan bitcoin’e yatırım yapmalarına izin veriyorlar. Daha önce The Purpose Bitcoin ETF (BTTC) adında bir şirket Canada’da ETF izni almıştı. Ancak gözler ABD tarafından gelecek olası bir onayda.

Bitcoin ETF Onay Tarihleri (Ekim-Kasım)

Ekim ve Kasım ayları Bitcoin ETF başvurularının değerlendirileceği, yoğun gündeme sahip bir dönem. Bu dönemde olası bir ETF onayı gelmesi bekleniyor. Son günlerde Bitcoin fiyatlarında yaşanan rallinin sebebinin, içerden bilgi edinenlerin Bitcoin ETF onayı haberi aldıkları ve yoğun Bitcoin talebi oluşturdukları şeklinde yorumlanıyor. Aşağıdaki listede Ekim ve Kasım aylardı değerlendirilecek ETF başvuruları ve değerlendirme tarihleri yer alıyor.

Bitcoin ETF Onayı Ne Zaman?

Bitcoin ETF onayı ile ilgili olarak merak edilen, ABD’de yapılan başvurulardan herhangi birinin ne zaman onaylanacağı. Bu onayın ne zaman olacağına Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu yani herkesin bildiği adıyla SEC karar verecek.

Exit mobile version