Site icon Bitcoin Okulu

Bored Ape Satışına Mahkeme Engeli

Opensea BAYC Satışını Yasakladı

Opensea Bir Mahkeme Kararıyla BAYC #2162 Satışını Yasakladı

Singapur Yüksek Mahkemesi, bir kredi anlaşmazlığı nedeniyle ünlü koleksiyon Bored Ape NFT’lerinden birinin satışına yasaklama getirdi. Mahkeme kararına uyan dünyanın en büyük NFT alım satım platformu OpenSea ise 2162 kodu ile listelenen bu BAYC eserinin ticaretini devre dışı bıraktığını açıkladı.

OpenSea, Singapur’da devam eden bir dava sırasında platformunda bir Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT’sinin alım satımına kısıtlama getirdi. Söz konusu öğe, BAYC #2162 kodlu maymun, dünyanın en büyük NFT pazarı olan OpenSea eseri artık “Reported for suspicious activity” yani “şüpheli etkinlik için rapor edildi” etiketiyle işaretledi. Bu etiket, mevcut sahibinin NFT’yi listeleyebilmesini engellemez ancak potansiyel alıcılar satın alamaz ya da teklif veremezler. Aşağıdaki görselden de anlaşılacağı üzere “teklif ver” ve “satın al” tuşları BAYC 2162 için artık aktif değil.

Mahkemeye sunulan dava dosyasına ve Singapurlu hukuk firması Withers KhattarWong’un açıklamalarına göre Rajesh Rajkumar adlı bir kişi, takma adı chefpierre.eth olan bir NFT koleksiyoncusu ile yaptığı kredi anlaşmasının bozulmasının ardından Singapur Yüksek Mahkemesi’nden satışı engelleyen bir ihtiyati tedbir kararı aldı.

Hukuk firmasına göre, her iki taraf da bir ay sonra müteakip bir yeniden finansman anlaşması ile 19 Mart’ta bir NFT kredi anlaşması imzaladı. Bu işlem, bir NFT kredi platformu olan NFTfi‘de gerçekleştirildi . Hukuk firmasının açıklamasına göre Rajkumar, BAYC #2162’yi kredi için teminat olarak kullandı ve her iki taraf da yeniden finanse edilen kredi için bir uzatma maddesi üzerinde anlaştı. Davacı, krediyi vadesinde geri ödeyemedi, ancak yine de daha önce kararlaştırıldığı gibi bu tarihi uzatma seçeneğine sahipti. Withers’a göre, Chefpierre uzatma anlaşmasına uymadı, ancak krediye haciz koydu. Bu eylem, NFT’yi platformun emanetinden Chefpierre’in cüzdanına bıraktı.

Bored Ape Yacht Club (BAYC) koleksiyondaki en ucuz ürünün piyasa değeri şu anda 96 ETH (190.000$) seviyesinde. Yani çok değerli bir koleksiyon. Böylesine değerli bir koleksiyondan bir eserin satışının engellenmesi yüksek volatilite durumunda tarafları mağdur edebilir. Dolayısıyla Mahkeme ne kadar erken sonuçlanırsa, eser sahibi de eserine o kadar erken kavuşacak.

Exit mobile version