BUSD Nedir? BUSD Coin Nasıl Alınır?

BUSD Nedir BUSD Coin Nasıl Alınır

Kripto para piyasaları ile ilgilenip de Binance borsasına üyelik açmamış olan pek yoktur. Binance borsasına girenlerin ise karşısına kripto para paritelerinde USDT yanında BUSD de sıklıkla çıkmaktadır. Bu yazımızda BUSD’nin ne olduğunu, nasıl BUSD alabileceğinizi ve neden BUSD almanız gerektiği gibi konulara açıklık getireceğiz.

BUSD Nedir?

BUSD; 1’e 1 oranında Amerikan dolarına sabitlenmiş, Amerikan yasaları ile düzenlenen, denetime tabi olan Binance Borsası’nın stabilcoin’dir. Daha açık ifade etmek gerekirse, Binance borsasının nakit parası yani nakit kripto parası BUSD’dir. Binance nerdeyse tüm kripto varlıklarının USDT paritesi yanında BUSD paritesini listeler.

BUSD’nin açılımı; Binance USD’dir yani Binance doları.

Neden BUSD Kullanmalıyım?

Öncelikle Binance Paxos ile ortaklık kurarak BUSD projesini hayata geçirdi ve burada önceliği yasal düzenlemelere uygun denetlenebilir bir stabilcoin yaratmak olarak belirledi. Gelin madde madde BUSD’nin öne çıkan özelliklerini görelim:

  • ABD otoriteleri tarafından regüle edilmiş olması
  • 1’e 1 oranında fiziki USD karşılığının Bankalarda tutulması
  • Binance’in dönem dönem sıfır komisyon uygulaması
  • Kullanılmayan BUSD varlıklarına Binance staking ile pasif gelir imkanı
  • Binance ve BinanceTr arasında hızlı transfer
  • Binance NFT market alanında geçerli para birimi

BUSD İşlem Hacmi

Kripto para piyasasının lider stabilcoin’i hiç kuşkusuz Tether yani USDT. 24 saatlik işlem hacmine baktığımızda Tether piyasanın %68’ine sahipken BUSD piyasanın %19’una sahip. Bu iki lider stabilcoin’i Coinbase borsası tarafından desteklenen USD Coin yani USDC takip ediyor. Onun da pazar payı %3. Yani piyasanın %90’ı bu 3 stabilcoin etrafında dönüyor. Aşağıdaki görselde de görebileceğiniz gibi BUSD’nin Bitcoin ve Ethereum paritelerinin 24 saatlik işlem hacmi 1 milyar dolardan fazla.

BUSD pariteleri

BUSD Nasıl Alınır?

BUSD yani Binance Coin birçok kripto para borsasında listelenmekte. Ancak BUSD ile işlem yapmak için tabi ki Binance hesanınızın olması ve bu işlemleri Binance üzerinde yapmanız büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Binance bu tıpkı BNB de olduğu gibi BUSD kullananlara da zaman zaman promosyonlar düzenlemekte ve indirimler yapmaktadır.

Binance borsasına üyelik ile ilgili daha önce bir rehber hazırladık. Henüz Binance borsasına üye olmadıysanız Binance Nasıl Üye Olunur? Adım Adım Resimli Anlatım bağlantısını kullanarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

BUSD ile USDT arasında ne fark var?

Her ikisi de Amerikan Dolarına sabitlenmiş kripto paralar ancak BUSD hem çeşitli düzenlemelere hem de denetime tabi. Ayrıca 1 BUSD karşılığında 1 fiziki USD’nin bankalarda tutulduğu beyan edilirken Tether yani USDT’nin fiziki olarak tutulup tutulmadığı ile ilgili bir açıklama mevcut değil.

BUSD güvenilir mi?

Binance borsasına ve Binance ürünlerine ne kadar güveniyorsanız BUSD kripto varlığına da o kadar güvenebilirsiniz. Amerikan yasalarınca regülasyona tabi olması ve karşılık tutulması güven anlamında bir göstergedir.

1 BUSD Kaç USD?

Teoride 1 BUSD 1 USD etmelidir ancak zaman zaman arz ve talepte yaşanan şoklara bağlı olarak 1 BUSD 0.999 USD veya 1,001 USD olabilmektedir. Ama arz ve talep yasası bir süre sonra işleyerek tekrar 1 BUSD = 1 USD konumuna döner.

Son Güncelleme: 5 Temmuz 2021 tarihinde Merve Alis tarafından yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir