Enflasyon Sebebiyle Arjantin Kripto Paralara Yöneliyor

Enflasyon Sebebiyle Arjantin Kripto Paralara Yöneliyor

Arjantin 2016’dan bu yana enflasyona karşı büyük bir savaş yürütüyor. Merkez bankasına olan güven kaybı ve hükümetin aşırı harcamaları gibi birden fazla faktörün neden olduğu Arjantin para birimi pesonun değer kaybetmesi vatandaşların satın alma gücünü olumsuz etkiledi.

Bu durum, nüfusun %37’sini yoksulluk sınırının altına getirdi ve birçok kişinin birikimlerinin yok olup gitmesine neden oldu. Bu duruma karşı birçok Arjantinli , piyasanın birkaç aydır kırmızıda olmasına ve finansal kurumların dijital varlıklarla çalışmasının yasaklanmasına rağmen, %60 enflasyona karşı korunmanın bir yolu olarak Bitcoin ( BTC ) ve kripto paralara döndü.

Reuters tarafından alıntılanan bir Amerika menşeili bir raporunda , Arjantin’deki “kripto penetrasyonunun” yüzde 12’ye ulaştığı ve bölge ülkeleri Peru veya Meksika’nın iki katı olduğu tespit edildi .

arjantin kripto oran

Arjantinliler, ülkeleri döviz hizmetlerinde sıkı sermaye kontrolleri uyguladığından, Bitcoin gibi kripto paralara ek olarak Tether (USDT) gibi stabil kripto paralara giderek daha fazla yöneliyor.

Ethereum’un yaratıcısı Vitalik Buterin Aralık ayında Arjantin’i ziyaret ettiğinde, ülkede kripto para biriminin benimsenmesinin arttığını ve stablecoin’in benimsenmesinin de önemli ölçüde büyüdüğünü belirtti. Daha geniş bir ölçekte Arjantin, dijital varlık düzenlemesine temkinli bir yaklaşım sergiliyor gibi görünüyor. Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez 2021 yılında verdiği bir Youtube röportajında, “ Kripto para birimleri hakkında büyük bir tartışma var, bu küresel bir tartışma ve bunun bir ihtiyat meselesi olduğunu itiraf etmeliyim” dedi.

Başka bir konuşmasında ise, “kriptonun bir avantajı olduğunu” çünkü “enflasyonu kontrol altına almaya yardımcı olduğunu” ve “bir anlamda istikrarlı bir varlık” olduğunu belirtmişti.

Son Güncelleme: 31 Mayıs 2022 tarihinde Merve Alis tarafından yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir