Site icon Bitcoin Okulu

Eski Facebook Yeni Meta Daha Çok Kripto Reklamı Gösterecek

Meta Daha Fazla Kripto Para Reklamı Gösterecek

Eski adıyla Facebook yeni adıyla Meta reklam politikalarında güncellemeye gitti. Bundan sonra şirket Facebook ve Instagram’da çok daha fazla kriptopara ve blokzincir reklamına izin vereceğini söyledi. Sosyal medya ve Metaverse evreni olarak planlanan Meta bundan böyle kriptopara ve blokzincir temelli reklamları daha fazla gösterecek.

Şirket tarafından bugün yapılan açıklamada Meta, daha önce sadece 3 olan kripto lisans sayısını 27’ye çıkaracağını duyurdu. Bu gelişme, kripto para reklamları yayınlamak için bekleyen daha birçok başvurunun kabul edileceği anlamına geliyor. Değişiklikler, Facebook’un “Kripto Para Birimi Ürünleri ve Hizmetleri” başlıklı güncellenmiş reklam politikalarında yer almakta. Daha önce az sayıda olan lisanslı şirket sayısı artmış olacak ve Meta kullanıcıları daha fazla kripto reklamı görecek.

Güncellenen Meta politikasına göre, aşağıdaki kripto ürünleri ve hizmetleri artık Facebook’ta reklam yayınlamak için yazılı izin alabilir:

Şirketin ileriye dönük yaptığı bu tür düzenlemelerdeki ana hedefi; dijital sosyal medyayı fiziksel dünyayla birleştiren bir “Metaverse” evreni inşa etmek. Peki nedir bu Metaverse.

Metaverse, kullanıcıların sanal olarak etkileşime girmesini sağlamak için; sosyal medya, çevrimiçi oyunlar, NFT, artırılmış gerçeklik (AR), sanal gerçeklik (VR) ve kripto para birimlerinin özelliklerini birleştiren bir dijital bir gerçeklik platformudur.

Sonuç olarak 2018 yılında Facebook gibi bir platformun kriptopara reklamlarını belirli bir süre yasakladığı düşünülürse, bugün gelinen noktanın hem kriptopara ekosistemi hem de Meta şirketinin geleceği için ne kadar büyük bir adım olduğu daha net görülecektir. Bu düzenlemenin etkisi en çok da popüler sosyal medya mecraları olan Facebook ve Instagram üzerinde olacaktır.

Exit mobile version