Site icon Bitcoin Okulu

Gate İo Borsası Güvenilir Mi?

Gate.io Güvenilir Mi

Gate İo güvenilir mi, güvenli mi

Kripto para sektörüne yatırım yapanların en büyük korkusu bir gün hesaplarını kontrol ettiklerinde tüm birikimlerinin çalınmış ya da sıfırlanmış olduğunu görmektir. Yatırımcıların hiçbiri ne olduğu belli olmayan, güven vermeyen, güvenli işlem ortamı sağlamayan platformlara yatırım yapmazlar. Yatırımcıların borsa komisyon oranlarından önce göz önünde bulundurdukları ilk etmen üye olunacak kripto para borsasının güvenilirliğidir.

Yerli fenomenlerin GEM proje arayışlarında ilk uğrak noktalarından biri olan Gate.io ülkemizde büyük bir kitleye ulaştı. Binance borsasının yanında ikinci bir borsa olarak tercih edilen Gate.io kısa zamanda Türkçe dil desteğini dwe genişleterek hızla büyümeye başladı. İşte biz de sizin için son günlerin popüler kripto para borsası Gate.İo borsası güvenilir mi değil mi onu inceledik.

Gate.io Nedir?

Gate.io, ilk olarak 2013 yılında CEO Lin Han tarafından Bter.com adı altında kuruldu. 2015 yılında, soğuk cüzdanlarından yaklaşık 7.000 BTC kaybına neden olan bir hack vakası yaşadı. Çin merkez bankasının 2017’de ICO’lar ve spot ticaretini yasaklama kararının ardından Bter.com alan adı kapandı ve Gate.io olarak yeniden yapılanmaya girişildi. Yani Gate.io aslında 2017 yılında doğmuş oldu.

Borsa yatırımcılar arasında genellikle bir Çin platformu olarak bilinir ancak şu anda Çin ile ilişkili olmayıp Virginia Adalarına kayıtlı bir adrese sahip olup ABD merkezli görünmektedir.

Gate.io, spot, vadeli işlemler, kaldıraçlı kripto para ve ilk arzlara katılım yapabileceğiniz bir kripto para borsasıdır. Hem sektörde deneyimli olanlar için oldukça güvenli hem de yeni başlayan kullanıcılar için oldukça işlevseldir.

Gate.io Borsasında Öne Çıkanlar

Yatırımcılar bu borsayı ilk arzlar ve henüz emekleme aşamasında olan kripto paraları (coin/token) bulmak için kullanırlar. Düşük miktarlarda yatırım yaparak projenin en başında yatırımcı olma fırsatı insanlara cazip gelmektedir. Hem riske atılan miktarlar düşük olmakta hem de doğru projeye yatırım yapıldığında yüzlerce bazen binlerce kat kazanç elde edilebilmektedir. Tabi ki her işte olduğu gibi kripto para sektöründe de çöp projeler, scam projeler olmaktadır. Hatta 100 projenin 90’ı çöp bile olabilir. Önemli olan doğru projeyi bulmak ve yatırım yapmaktır.

Şimdi Gelelim Özetle Gate.İo’nun Öne Çıkan Özelliklerine

Gate.io Güvenlik Önlemleri

Gate.io’nun yatırımcıları korumak adına sağladığı en büyük yenilik Güvenlik ve Yasallık Fonu (safety and legality fund) adıyla bir güvence fonu oluşturmasıdır. Tıpkı Binance borsasının SAFU fonu gibi yatırımcının varlıkları çeşitli risklere karşı güvence altına alınmıştır.

Ayrıca Gate.io borsası güvenlik açıklarını bulan, bunları borsaya raporlayanlara para ödülleri dağıtmakta bu sayede sistemini sürekli güvenli ve güncel tutmaktadır. Bu ödüller kapsamında bugüne kadar güvenlik açığı raporlayanlara onbinlerce dolar ödeme yapılmıştır.

Sonuç Olarak Gate.io Güvenilir Mi?

Gate.io hem yazılımsal hem de donanımsal anlamda en büyük rakibi Binance borsasından hiç de geri kalmıyor. Hem fonların güvenliği hem de sisteme giriş esnasında email ve telefon gibi doğrulama seçeneklerini aynı anda kullanarak üst düzey bilgi güvenliği önlemleri almış görünüyor. Yani kripto varlıklarınız emin ellerde olmuş oluyor.

Gate.io borsasına üye olmayı düşünüyorsanız aşağıda verdiğimiz bağlantıyı kullanarak hem yüksek oranda komisyon indirimi hem de bonus kazabileceksiniz. Ayrıca bu link sizi doğrudan Gate.io borsasının sitesine yönlendirecek ve güvenli bağlantı kurarak üyelik adımlarını tamamlayacaksınız.

Gate.io %30 Komisyon İndirimli Üyelik

(BitcoinOkulu.com’a özel %30 Komisyon İndirimi)

Exit mobile version