Site icon Bitcoin Okulu

Meta’dan Çocuklar İçin Basit Animasyon Hazırlama Aracı

Meta'dan Çocuklar İçin Basit Animasyon Hazırlama Aracı

Çocuklar, resimlerindeki insanları ve nesneleri tanımak için biraz farklı düşünmemizi gerektiren benzersiz ve yaratıcı karakterler çizerler. Bir ebeveyn veya öğretmen için bir çocuğun çiziminin ne anlama geldiğini görmek oldukça basit olsa da, Yapay Zeka (AI) bu görevle mücadele ederken biraz zorlanır çünkü çocukların çizimleri genellikle soyut kavramlar içerir.

Meta eski adıyla Facebook araştırmacıları, çocukların elle çizilmiş insan figürlerini ve insansı karakterleri (yani iki kollu, iki bacaklı, bir kafalı vb.) otomatik olarak canlandırmak için yapay zekayı kullanmak için türünün ilk örneği olan yöntemi geliştirdiler. Çizimleri Meta’nın sistemine yükleyerek, ebeveynler ve çocuklar çizimlerinin dans eden, zıplayan ve oynayan hareketli karakterlere dönüşmesini izleyebilirler. Hatta arkadaşları ve aileleriyle paylaşmak için animasyonlu çizimlerinin bir videosunu bile indirebilirler. Ebeveynler, dilerlerse Yapay Zeka (AI) modelinin gelişmesine yardımcı olmak için Meta ile bilgi paylaşımında da bulunabilirler.

Birçok Yapay Zeka (AI) aracı, insanların gerçekçi görüntülerini işleyebilirken, çocukların çizimleri, neyin tasvir edildiğini belirleyemedikleri için onlara karmaşık gelebilir. Meta’nın amacı çocuk çizimlerindeki insansı figürleri yüksek bir başarı oranıyla ve herhangi bir insan rehberliği olmadan tanımlayabilen ve otomatik olarak canlandırabilen bir yapay zeka sistemi kurmaktı.

Meta Animasyon Sistemi Nasıl İşliyor

İlk önce sistem sizden çocuğunuzun çizdiği bir karakalem ya da boyama çalışmasını bilgisayarınıza yüklemenizi istiyor. Resmi bilgisayara yükledikten sonra Meta’nın web sayfası (https://sketch.metademolab.com/) üzerinden basitçe “Upload Photo” linkini kullanarak resmi sisteme yükleyin. Bu sistemi kurduktan sonra, animasyon yapılan figürün çocuğun amaçladığı şeye mümkün olduğunca yakın olması için insansı figürü sayfada başka bir şey eklemeden izole ediliyor. Ardından, animasyonun istediğiniz şekilde hareket edebilmesi için şeklin eklemlerini belirliyorsunuz. Tüm bu adımlar tamamlandıktan sonra, sistem içinde bulunan hazır hareket figürlerinden dilediğinizi seçiyorsunuz ve canlandırılmaya hazır hale geliyor. İşte sürecimiz şöyle görünüyor:

Bu proje ile yapay zekaya çocukların çizimleriyle etkili bir şekilde çalışmayı öğreterek; dünyayı insan bakış açısından görebilen yapay zeka oluşturulmak isteniyor. Çocukların çizimlerini prototipe yükleyerek siz de çocuklarınızın yeteneklerini keşfedebilirsiniz. İleri dönemlerde hem çocukların çizimleri hem de daha detaylı veri setleri paylaşılacak.

Projeyi denemek için https://sketch.metademolab.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Exit mobile version