Site icon Bitcoin Okulu

Paribu Güvenilir Mi? Paribu İncelemesi

Paribu Güvenilir Mi - Paribu İncelemesi

Paribu Güvenilir Mi?

Çevrenizden kripto paralara yatırım yapanlar arttıkça sizin de bu alana ilgiliniz artıyor ve Bitcoin veya alternatif kripto paralardan birini almak istiyorsunuz. Biraz araştırmadan sonra gördünüz ki bunu yapmanın yolu bir kripto para borsasına üye olmak. Türkiye’de akla gelen isimlerin başında hiç kuşkusuz Paribu borsası geliyor. Peki Paribu ile işlem yapmak güvenilir mi? Fonlarınız ve kişisel verileriniz Paribu ile güvencede olacak mı? İşte tüm bu sorulara yazımızda cevap bulacaksınız.

Paribu İnceleme Özeti

Biliyoruz bazılarınız uzun makaleleri okumayı sevmiyor işte bu arkadaşlar için Paribu güvenilir mi? sorusuna kısaca bu bölümde cevap bulacaksınız. Detaylarına bakmak isteyen arkadaşlar yazının tamamını okuyabilirler.

Paribu güvenilir bir borsadır. Özellikle son yıllarda yaptığı ataklarla liderliğe oturmuştur. Takımlarla kurduğu sponsorluk anlaşmaları ve taraftar tokenlerinin ilk halka arzlarının Paribu üzerinden yapılması bu borsayı bir adım öne çıkarmıştır.

Paribu güvenliğe önem verir. Borsa internet sitesi üzerinden de görüleceği üzere Geotrust firmasının “256 Bit Ev SSL Secure” sertifikası ile güvenliğini sağlamıştır. Yani internet sitesi üzerinden gerçekleştirilen veri alış ve verişi şifreli bir şekilde iletilerek kötü niyetli 3. kişilerin eline geçmesi engellenmiştir.

Paribu’nun Alternatifi Neresi

Paribu kripto para borsasına daha önce üye oldunuz ve istediğiniz altcoinleri bulamadınız ya da herhangi bir nedenle bu borsadan memnun kalmadınız. Alternatif olarak yeni bir borsa arıyorsunuz. O zaman size Türk yatırımcılar arasında da çok popüler olan hatta Türkiye’den milyonlarca kullanıcısı olan Binance borsasını önerebiliriz. Üstelik kripto para piyasasındaki en düşük komisyon oranları ile bu borsada işlem yapabilirsiniz. Dilerseniz Türkçe mobil uygulamasını da indirerek 7/24 işlem yapabilirsiniz.

Binance Hakkında Detaylı Bilgi İçin: Binance Güvenilir Mi? Binance İncelemesi

Binance Sitesine %20 Komisyon İndirimli Üyelik İçin: Binance %20 Komisyon İndirimli Üyelik

Paribu Genel Bakış

2017 yılının Şubat ayında kullanıma açılan Paribu güncel rakamlara göre Türkiye’den 4 milyon kayıtlı kullanıcıya sahiptir. 2021 yılında kripto paralarda yaşanan boğa piyasası sonucu işlem hacmi rekor seviyede artmış ve 1 milyar doları geçmiş ve Türkiye rekoru kırmıştır. Özellikle Türk sporuna verdiği destek ve yaptıkları vurucu reklam kampanyaları ile son kullanıcının ilgisini çekmeyi başarmıştır.

Platformun kurucusu ve CEO’su olan Yasin Oral hizmet kalitesini şu sözlerle anlatıyor: “Kaliteli hizmeti çok hızlı hissedersiniz, Paribu’da tam da bu oluyor.”

Paribu Borsa Ekranı

Paribu’da iki tip ekran bulunmaktadır. Bunlardan ilki kolay ekran yani kripto paralarla henüz yeni tanışan, karışık ekranlardan ve menülerden uzak duran, sadece Bir miktar Bitcoin (BTC) alım uzun vadeli düşünen kişiler için hazırlanmış bir ekrandır. Bu ekranda karşınıza alım ve satım için bir menü çıkar ve buradan işleminizi kolayca yapabilirsiniz.

Bir diğeri ise gelişmiş ekran; biraz daha uzman yani kripto para piyasalarına hakim özellikle altcoin ve diğer paritelerde işlem yapan kullanıcılar için hazırlanmış ekrandır. Bu ekranda kullanıcılar Paribu’da listelenmiş tüm altcoinleri görebilir, dilediğine yatırım kararı alabilir veya geçmiş fiyat hareketlerine bakarak teknik analiz yapabilir.

Spot – Vadeli ve Marjin İşlemleri

Paribu kullanıcılarına sadece Spot piyasada işlem imkanı vermektedir. Yani Paribu’da kaldıraç kullanarak 2x,10x, 20x gibi işlemlerde bulunamazsınız. Paribu Vadeli işlemleri desteklememektedir. Vadeli, Marjin işlemler için Binance borsasını kullanabilirsiniz. Sitemizde yandaki menüde Binance borsasına nasıl üye olabileceğiniz ve Vadeli (Futures) işlemler hesabını nasıl aktif edebileceğiniz ile ilgili yazılar mevcut.

Para Yatırma ve Para Çekme

Paribu borsası Türkiye’de yerleşik olduğu için Türk bankalarından Havale ve EFT işlemleri kolaylıkla yapılabilmektedir. İade taleplerini de 5 işgünü içerisinde yerine getirdiklerini taahhüt ediyorlar. Şu an Akbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Fibabanka veya Yapı Kredi bankalarından birinde hesabınız varsa bu hesap üzerinden 7/24 para yatırma ve çekme talebi gönderebilirsiniz. Diğer bankalardan yapacağınız işlemler ise mesai saatleri içinde gerçekleştiriliyor.

İlk Arzlar

İlk arz kavramı bir kripto para veya tokenin ilk kez piyasaya sürülmesi ve yatırımcılarla buluşturulmasıdır. Paribu’da altcoin çeşitliliği arttıkça ilk arzlarla da kendini duyurmayı başardı. Bu yazının yazıldığı 2021 yılının Ağustos ayında Fenerbahçe Spor Klübü ile varılan anlaşma sonrası Fenerbahçe Token Paribu üzerinden yatırımcılarla buluştu ve 500bin token 30 saniyede tükendi. Fenerbahçe ise 1.5 saat gibi kısa bir sürede buradan tam 436 milyon TL gibi rekor bir gelir elde etti.

Paribu İle İlgili Sıkça Sorulanlar

Paribu’ya Nasıl Üye Olunur?

Paribuya üye olmak için öncelikle 18 yaşından büyük olmanız, bir cep telefonu numaranızın olması ve bir eposta adresine sahip olmanız gerekiyor. Daha sonra tek yapmanız gerek Paribu web sitesi veya Paribu uygulaması üzerinden gerekli adımları takip etmek.

Paribu’ya Neden Giremiyorum?

Paribu’da bazı dönemler kullanıcı sayısındaki artış ya da yeni bir projenin lansmanında yaşanan yoğunluklardan kaynaklı olarak siteye erişim sorunları olmaktadır. Giriş yapamamanızın nedeni Paribu sistemlerinin bu yoğunluğu kaldıramamasıdır. Genellikle geçici olan bu durumda yatırımcı Binance gibi alternatif borsalara yönelebilmektedir.

Paribu Yasal Mı?

Türkiye’de kripto para alım-satımının yasa dışı olduğunu düşünen bir kitle var. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de regülasyon çalışmaları devam etse de şu an için kripto para alım-satımı yasaldır. Dolayısıyla Paribu’da Türkiye’de kurulmuş bir anonim şirket olup, yasal olarak hizmet vermektedir.

Paribu Mu Binance Mi?

Binance gerek kripto para çeşitliliği, gerek işlem hacmi büyüklüğü, gerek sistem güvenliği gerekse dünya çapındaki bilinirliği ile bir adım öne çıkıyor. Paribu yerel bir marka ancak Binance bir dünya devi. Binance’a üye olmadan önce sitemizdeki komisyon indirimini almayı unutmayın.

Exit mobile version