Site icon Bitcoin Okulu

Binance TR ve Binance Farkı Nedir?

Tr Binance ve Binance Farkı Nedir?

Tr Binance ve Binance Arasındaki Fark Nedir

Türk kullanıcıların en çok kafasına takılan sorulardan biri budur. Çevrenizde kripto ile ilgilenen insanlardan bazıları Binance TR bazıları ise Binance Global’den bahseder. Bazıları global sitede kripto para alım-satımı yaparken bazıları markanın yerel ayağı olan Binance TR sitesinde bu işlemleri yapar. Peki ama bu iki siteyi kullanmak arasında bir fark var mı? Sabırsız olanlar için hemen açıklayalım ikisi arasında tabi ki çok FARK VAR. Şimdi gelin bu farkların neler olduğuna geçmeden önce her iki borsa hakkında bilgi verelim ve daha sonra farklara geçelim.

Binance TR Nedir?

Binance TR; Binance Global kripto para borsasının genişleme hedeflerine uygun olarak, kripto para hacmi yüksek ülkelerde oluşturduğu yerel borsa kurma hedefleri doğrultusunda Türkiye’de kurduğu Türkçe içerikli kripto para borsasıdır. Türkiye’de 18 yaşından büyük kişiler bu borsaya üye olabilirler. Binance TR borsası Türkiye’deki yasal mevzuata uygun olarak BN Teknoloji A.Ş. tarafından kurulmuştur.

Binance %20 + %25 Komisyon İndirimli Üyelik

(Bitcoin Okulu ziyaretçilerine özel %20 Komisyon İndirimi + %25 BNB İndirimi)

Binance Global veya Binance.com Nedir?

Binance Global; Binance firmasının tüm dünyadan kripto para alım-satım işlemlerine açık, Türkiye dahil bir çok ülkeden üye kabul eden uluslararası kripto para alım-satım platformudur. Binance terime tek kullanıldığında genellikle Binance Global’i tanımlar ve Türkiye dahil kriptıo para işlemlerinin büyük bir bölümü bu borsada yapılmaktadır. Coinmarketcap verilerine göre de Binance işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsasıdır.

Global olduğu için dilinin İngilizce olduğunu düşünebilirsiniz ancak site onlarca dilin yanında Türkçe dahi desteklemektedir. Yani kripto para alım satımında Türkçe işlem yapmak için Binance TR üyesi olmanız zorunlu değildir.

Binance TR ve Binance Farkları

Binance TR ve Binance Farkı; aslında maddeler halinde sıraladığımız aşağıdaki kelimelerin arasında gizli. Gelin isterseniz bu farkların neler olduğuna geçelim ve her bir farkı detaylıca açıklayalım.

Binance TR ve Binance Global İle İlgili Sık Sorulan Sorular

Binance TR Borsasının Farklı Markaları Var Mı?

Binance markasının Türkiye ayağında kullandığı resmi adı Binance TR’dir. Ancak bazı kullanıcılar buna TrBinance derken bazı kullanıcılar da BinanceTr şeklinde telafuz etmeyi tercih etmiştir. Doğru kullanım ise Binance TR şeklindedir.

Binance TR Mi Yoksa Binance Mi?

Yukarıda sıraladığımız farkları okuduysanız bunun kararını kendiniz verebilirsiniz. Her iki borsa da aynı şirketin iki farklı markası. Dolayısıyla gerek güven gerek hız gerekse de kullanım kolaylığı olarak birbirine oldukça benzer yapılar. Burada asıl fark iki borsanın sunduğu birbirinden farklı olanaklar.

Binance TR Üyesi Olanlar Vergi Mi Verecek?

Kripto paralar üzerinden vergi alınması ile ilgili bir düzenleme henüz yürürlüğe girmemiştir. Bu konuda Maliye Bakanlığı’nın devam eden çalışmaları olduğunu ve bu çalışmaların 2022 yılından beri devam ettiğini biliyoruz. Henüz içerik netleşmediği için 2024 yılının ilk çeyreğinde de bu konuda bir gelişme olmadı.

Binance Global %20 + %25 Komisyon İndirimli Üyelik

(Bitcoin Okulu ziyaretçilerine özel %20 Komisyon İndirimi + %25 BNB İndirimi)

Exit mobile version