USDT Yerine BUSD Kullanmanın Avantajları

BUSD Yerine USDT Kullanın

Tether yani USDT yani kripto para borsalarında Amerikan Doları yerine kullandığımız kripto paranın daha işlevsel, daha kullanışlı ve daha karlı olanını Binance borsası sizlere sunuyor. Binance borsasının stable coini olan BUSD Tether ile aynı işleve sahip ancak çok daha fazla avantaj ile birlikte geliyor. Bunlardan en önemlisi ise sıfır komisyon imkanı.

BUSD Nedir?

BUSD; Amerikan dolarına 1’e 1 oranında sabitlenmiş, Amerikan yasaları ile düzenleme altına alınan ve denetime tabi olan Binance Borsası’nın stabil coini’dir. Daha açık ifade etmek gerekirse, Binance borsasının nakit parası yani nakit kripto parası BUSD’dir. Binance nerdeyse tüm kripto varlıklarının USDT paritesi yanında BUSD paritesini de listeler.

BUSD’nin açılımı; Binance USD’dir yani Binance doları.

Neden BUSD Kullanmalıyım?

Öncelikle Binance Paxos ile ortaklık kurarak BUSD projesini hayata geçirdi ve burada önceliğini yasal düzenlemelere uygun denetlenebilir bir stabilcoin yaratmak olarak belirledi. Gelin şimdi madde madde BUSD’nin öne çıkan özelliklerini görelim:

  • ABD otoriteleri tarafından regülasyona tabi tutulmuş olması
  • 1’e 1 oranında fiziki USD karşılığının Bankalarda tutulması
  • Binance’in piyasa yapıcı ve piyasa alıcı komisyonunu sıfırlaması
  • Boşta duran BUSD varlıklarına Binance staking/farming ile pasif gelir imkanı
  • Binance ve BinanceTr arasında hızlı transfer ve kullanım

Neden BUSD Bu Kadar Popüler?

Halihazırda bir milyonu aşkın insan BUSD’ye sahipken, bu erken benimseyenlerin stablecoin’e güvendiği ve onu DeFi faaliyetleri için kullanmayı tercih ettiği çok açık. BUSD, özellikle, geleneksel finans ve DeFi arasında bir köprü görevi görerek, geleneksel para birimleri veya kurumlar tarafından sunulmayan, yeni keşfedilen bir parasal özgürlük sunar. Ek olarak, sabit paralar, kullanıcılarını enflasyon gibi tehditlerden korumaya yardımcı olur ve DeFi hizmetleri için çekici APY’ler (faiz oranları) sunar.

busd market cap

BUSD Alım Satım Çiftlerinde 0 Piyasa Yapıcı Komisyonu

BUSD alım-satım çiftleri arasında yapılan işlemler piyasa yapıcı (maker) komisyonlarına tabi olmayacaktır. Etkinlik dönemi boyunca işlemlerinizi BUSD kullanarak yapabilir ve sıfır komisyonun tadını çıkarabilirsiniz.

Ayrıca artık rahatlıkla ve sıfır komisyon ile USDT’lerini BUSD’ye çevirebilir ve BUSD kullanmanın ayrıcalıklarından yararlanabilirler. Yani BUSD/USDT işlem çiftinde piyasa alıcı (Taker), piyasa yapıcı (Maker) komisyonu sıfırlanmıştır. Komisyonsuz işlem dönemi.

busd ciftleri

Sonuç

BUSD, hem alım satım yapanlar (trader) hem de yatırımcılar (investor) için sabit bir yatırım ve kullanışlı bir araçtır. Yasal düzenlemelere tabi olması ve güvenilir finansal kurumların denetiminden geçmesi coine yüksek seviyede güvenilirlik kazandırır. Siz de BUSD kullanarak hem sıfır piyasa yapıcı ve piyasa alıcı komisyonlarının keyfini çıkarabilir hem de BUSD stake ederek pasif gelir imkanlarını değerlendirebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

BUSD Güvenilir mi?

BUSD, 1) düzenli olarak üçüncü taraf denetimlerine tabi olduğu için 2) 1:1 BUSD / USD oranını sıkı bir şekilde sağlayan tek sabit kripto varlıklardan biri olduğundan, birçok kişi tarafından piyasadaki en güvenli sabit paralardan biri olarak kabul edilir.

BUSD mi USDT mi Yoksa USDC mi?

Yukarıda sıralanan avantajları bir bütün olarak düşündüğümüzde Binance kullanıcılarının BUSD ile işlem yapmasının daha avantajlı olduğu anlaşılmaktadır.

Son Güncelleme: 30 Aralık 2021 tarihinde Merve Alis tarafından yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir