Site icon Bitcoin Okulu

Web 3.0 Odaklı Coin’ler Hangileri?

WEB 3.0 Coinler

Web 3.0 coinler hangileridir

Web 1.0 ile doküman odaklıydık ve bilgi akışı tek yönlüydü. İçerik üreticisinin sunduğunu içeriği tüketmek üzerine kuruluydu. Web 2.0 ile insan odaklı olduk ve kullanıcılar da içerik üretebilir hale gelmişti. Şimdi sırada web 3.0 var ve biz bilgi odaklı olacağız. Makineler ve bilgisayarlar bilgiyi artık işleyip karar verebilecek. Şimdi gelin bu heyecan veren teknolojinin detaylarına ve kripto para dünyasına yansımalarına bakalım.

Web 3.0 Nedir?

Web 3.0; verilerin merkeziyetsiz şekilde birbirine bağlanacağı ve hem kullanıcıların hem de cihazların bu verilerle etkileşimde bulunabileceği bir nevi yapay zekaya sahip bir web teknolojisi olarak adlandırılabilir.

Wolfram Alpha ve Apple’ın Siri’si web 3.0 uygulamalarına örnek olarak verilebilir; bunlar büyük miktarda bilgiyi işleyerek uygulamalar ve insanlar için faydalı çıktılar olarak sunabilmektedir. Örneğin Siri girdi olarak sizin sesinizi alır ve bunu anlamlı metinlere dönüştürür ve bu anlamlı metinlerin sonucunda size cevap olarak yine arka planda araştırdığı bilgileri getirerek bunu istediğiniz formatta size sunabilir.

Web 3.0 Coinleri

Web 3.0 coin olarak piyasada bilinen kripto paraların çoğu metaverse veya playtoearn alanına da girmektedir. Salt web 3.0’dan bahsetmek mümkün olmasa da Messari’nin tasnifine göre biz de piyasa değeri baz alınarak yapılmış ilk 30 web 3.0 coinlerin listesini aşağıda yayınlıyoruz.

Bu liste piyasa değeri baz alınarak hazırlanmış ve ilk 10 şöyle oluşmakta:

  1. Chainlink
  2. Filecoin
  3. Theta
  4. The Graph
  5. Helium
  6. Stacks
  7. BTT
  8. Arweave
  9. BAT
  10. Livepeer

Binance’da Listeli Web 3.0 Coinleri

Dünyanın tüm ülkelerinden milyonlarca kullanıcıya hitap eden kripto para borsası olması sebebiyle insanlar ilk önce web 3.0 coinleri Binance platformunda almak istiyor. Bu sebeple biz de Binance borsasında listelenmiş web 3.0 coinleri aşağıda listeliyoruz:

  1. Chainlink (LINK)
  2. Filecoin (FIL)
  3. Theta (THETA)
  4. The Graph (HRT)
  5. Helium (HNT)
  6. Stacks (STX)
  7. Bit Torrent (BTT)
  8. Arweave (AR)
  9. Basic Attention Token (BAT)
  10. Livepeer (LPT)

Gördüğünüz gibi piyasa değeri en büyük 10 kripto aslında Binance borsasında listelenen 10 kripto para yani Binance gibi büyük bir borsada listelendikleri için işlem hacimleri de yüksek.

Exit mobile version