Binance Güvenilir Mi? – 2024 Yılı Son Durum

Binance Güvenilir Mi? - 2024 Yılı Gelişmeleri

Kripto para borsaları her geçen gün güvenlik açıklarını kapatmak ve veri ihlallerini engellemek için milyonlarca dolar harcıyor. Güvenlik önlemlerini artırmaya yönelik devam eden çalışmalara rağmen, güvenlik ihlalleri ve finansal istikrarsızlıklar kripto para borsalarında sorun olmaya devam ediyor. Bu durum, 170 milyondan fazla kullanıcıya ve 15 milyar doları aşan günlük işlem hacmine sahip olan Binance dahil tüm borsalar için geçerlidir.

Binance Güvenlik Önlemleri

Binance kullanıcı fonlarını bir başka deyişle kripto para yatırımcılarının sistem üzerinden tuttukları kripto paralarını korumak için farklı aşamalarda farklı yöntemler izlemektedir. Örneğin Binance borsasına üye olurken borsaya vermiş olduğunuz kimlik bilgilerinizin korunması farklı prosedürler gerektirirken, fon yatırma-fon yönetme-fon çekme gibi işlemlerin güvenliği farklı prosedürler gerektirmektedir.

Biz de Binance borsasının kullanıcılarını güvende tutmak için kullandığı yöntemleri aşağıda sizler için açıkladık:

Binance Güvenlik Önlemleri

Hesap Güvenliği

  • Güçlü şifre zorunluluğu: Binance hesap oluştururken sizlerin basit şifreler kullanmanıza izin vermez. Rakam, harf ve karakter içermesi gereken şifreler kullanmanızı ister.
  • İki faktörlü kimlik doğrulama (2FA): 2FA, hesabınıza giriş yapmak için girmeniz gereken bir koddur. Bu kod, şifrenizin ele geçirmesi durumunda bile hesabınızı korumanıza yardımcı olur. Genellikle cep telefonunuza gelen bir uyarı şeklindedir.
  • Anti-phishing kodu: Dilerseniz hesap ayarlarınızdan phishing saldırılarını önlemek için bir anti-phishing kodu ayarlayabilirsiniz.
  • E-posta ve SMS bildirimleri: Hesabınızdaki etkinlikler hakkında düzenli olarak e-posta ve SMS bildirimleri ile uyarılırsınız.

Fon Güvenliği

  • Soğuk cüzdan depolama: Kullanıcı fonlarının büyük bir kısmı internet bağlantısı olmayan dolayısıyla dış saldırılara kapalı cüzdanlarda saklanır. Bu cüzdanlara ise teknik olarak “soğuk cüzdan” denir.
  • Sigorta: Binance, kullanıcı fonlarını üçüncü taraf bir sigorta şirketi tarafından sigortalatır. Bu fonun günümüzde büyüklüğü 1 milyar doları aşmış durumdadır.
  • Gerçek Zamanlı İzleme: Yapay zeka kullanan risk yönetimi sistemleri her para çekme girişimini, şifre sıfırlamayı, iki faktörlü kimlik doğrulama sıfırlamayı ve e-posta adresi değişikliğini analiz eder. Örneğin; olağandışı aktiviteler, para çekme işlemlerinin en az 24-48 saat süreyle askıya alınmasına neden olur.

Platform Güvenliği

  • Organizasyon güvenliği: Kripto para borsasında çalışan personelin çoklu imza ve eşik imza şemaları (TSS) dahil olmak üzere gelişmiş güvenlik önlemlerine uyarak borsa sistemlerine girişine izin verilir.
  • Siber güvenlik ekibi: Binance, platformu siber saldırılara karşı korumak için bir siber güvenlik ve yazılım ekibine sahiptir. Bu ekipler hem ağda gerçekleşen olağan dışı aktiviteleri izler hem de ağın 7/24 kesintisiz çalışması için destek verir.
  • Düzenli denetimler: Uluslararası denetim firmaları düzenli aralıklarla Binance borsasına ait hesapları inceler ve bunları raporlar.

Diğer Borsalarda Güvenlik Önlemleri

Sektör lideri Binance dışında, Coinbase, Gemini, Kraken, GateİO borsaları, ülkemizde ise Paribu, BTC Türk gibi çok sayıda kripto para borsası her yıl ağ ve yazılım güvenliği, personel eğitimi gibi konulara milyonlarca dolar kaynak aktarmakta. Genellikle işlem hacmi ve sermaye olarak daha küçük borsalar sektör liderlerini takip etmekte benzer yazılım ve uygulamaları bünyesine katmaktadır.

Sektör dinamik ve canlı olduğu için, geliştirilen yeni bir uygulama ve güvenlik önlemi çok kısa sürede diğer borsalarca da kullanılabilmektedir. Bu işlemin karşı tarafında olan dolandırıcılar ve hacker diye tabir ettiğimiz bilgisayar korsanları ise aynı hızda yeni yöntem ve uygulamalar bularak saldırılarına devam etmektedirler.

Binance Nasıl Daha Güvenli Hale Gelir?

“Bir zincir en zayıf halkası kadar kuvvetlidir” sözünü bilmeyenimiz yoktur. Bu söz bize zincirin tüm halkaları ne kadar sağlam olursa olsun içerisinde bir tane zayıf halka varsa, o zincirin zayıf olan halkanın kaldırabileceği kadar yüke dayanacağını ifade eder.

Yani Binance gibi kripto para borsaları bizlere ne kadar fazla güvenlik önlemi sunsa da biz kullanıcıların yaptığı basit hatalar da bilgisayarımızın ele geçirilmesine ya da borsadaki fonlarımızı kaybetmemize neden olabilmektedir.

Binance borsasının daha sağlam, daha düzgün, daha sağlıklı işlemesi için bizlerinde uyması gereken kurallar var. İşte bunlardan bazıları:

  • Güçlü bir şifre kullanımı ve bu şifrenin saklanması.
  • 2FA’nın mutlaka etkinleştirilmesi.
  • Hesap etkinlikleri bildirimlerinin aktif edilmesi.
  • Ortak ağların kullanılmaması.
  • Cihaz yazılımlarının güncel olması.
  • Şüpheli e-posta ve bağlantılara tıklanmaması.

Sonuç

Binance güvenilir bir kripto para borsasıdır. Ancak bu güvenliği üst seviyeye taşımak için kullanıcının da yapması gerekenler vardır. Binance borsasına üye değilseniz öncelikle üye olup Binance borsasını test edebilir. Borsanın kullanımı ve güvenlik önlemleri hakkında tam bir bilgi sahibi olduktan sonra para yatırma işlemine geçebilirsiniz. Tüm dünyada milyonlarca kullanıcısı olan ve hükümet regülasyonlarına tabi büyük bir şirket olan Binance’a üyelik işleminin ilk adımına Binance Sitesine Giriş yaparak başlayabilirsiniz. Üyelik işlemlerinde zorlanıyorsanız sitemizin sağ üst köşesinde yer alan “Binance Nasıl Üye Olunur?” bağlantısına tıklayarak detaylı bilgi alabilirsiniz. Binance borsasının güvenliği konusunda daha kapsamlı bir makalemiz daha var. İsterseniz Binance güvenli mi? konusunu işleyen daha kapsamlı makale için bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Son Güncelleme: 6 Nisan 2024 tarihinde Merve Alis tarafından yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir